BrainworkImpatience EP (Context Audio)

A kenguruk földjén élő Brainwork-öt tavaly a 2022-es év egyik befutóesélyesének jelöltük, és bár idén eddig nem túlzottan termékeny (egy inHabit-, egy Differential- és egy Huski-szólója van 2021-ben), legfrissebb megjelenése megmagyarázza, miért is tartjuk ígéretes tehetségnek. A Context Audiónál kijött Impatience EP letisztult és színes, ráadásul a producer több arcát is megmutatja. A gördülékeny és harmonikus zenéket apró vokálminták, süppedő szőnyegek, léleksimogató basszusok, trancy dallamok teszik még emberközelibbé, a huszonhárom percnyi játékidő pedig olyan gyorsan elrepül, hogy muszáj többször is végighallgatni az EP-t.

Source DirectSnake Style 2 (Tempo Speed)

A rotterdami Tempo Records a klasszikus jungle és dnb (meg ezek ősei) előtt tiszteleg. 2012-es alapítása óta a címkét olyan nevek segítették a hangzás emlékének megőrzésében, mint Switch, DJ Trax, Digital, Ink, Soul Intent vagy Krust. Source Direct második alkalommal szerepel a kiadónál, és maradjunk annyiban, kicsit sem csorbít sem a saját, sem a label renoméján, sőt. Az A oldalon az 1995-ös klasszikus, a Snake Style felturbózott változata hallható a maga súlyos amenparádéjával, a másik oldalon pedig két új cucc elégíti ki a sound elkötelezettjeit. A megjelenésen a Source Directre jellemző nehéz, ellentmondást nem tűrő, egymásnak felelgető breakbeat-ek és vészjósló atmók dominálnak, a vinilrajongóknak viszont rossz hír, hogy a száz darab 180 grammos picture discért már nem versenghetnek: mind elfogyott.

PRTCL – The Lifestyle Made Me Do It EP (Humanoid Berlin)

A német szcéna nemcsak a modern neuro darabok elkötelezettjeinek tartogat finomságokat, hanem a hagyományos, szerves, vastag hangzást keresőknek is. Itt van például a londoni születésű, de berlini székhelyű PRTCL menedzselte kiadó, a Humanoid, amely most éppen a korábban a Flexoutnál vagy a DSCI4-nél is többször megfordult producer ötzenés EP-jét villantja. PRTCL munkája korszerű, ugyanakkor testes, organikus cucc, amely az aranykori techstep- és neurofunk-stílusjegyeket is őrzi. Bő félórányi szigort tartogat a megjelenés, de ezt a fajta szigort mosollyal fogadjuk.