A sencseni és hongkongi központú labelről korábban már részletesen beszámoltunk. A tavalyi Year of the Rat válogatáslemezük hagyományát követve a soron következő Year of the Ox ezúttal a bivaly éve előtt tiszteleg. Ez az egész lemez hangzásán érződik, egymást követik a súlyosabbnál súlyosabb darabok, mintha éppen egy 12 tagú bivalycsorda hajtana át rajtunk.

Az Unchained nagyon sokszínűen mutatja be az LP-n az általuk képviselt hangzást, a stílushatárokat folyamatosan feszegetve. Halftime, future hip-hop és klasszikusabb rollerek is helyet kaptak rajta, de van itt teljesen elborult, kísérletezős dnb, grime-os cinekkel, meglepő ritmusváltásokkal és csúcsra járatott sound dizájnnal. A trackek egytől egyig tánctérre és decens soundsystem-re születtek, a labeltől megszokott minőségben.

Mindenképp kiemelném RoyGreen és Protone DemDem-jét, masszív, térhajlító bassline-jaival egy igazán méltó nyitótétel. Az olasz-kínai Fractale trió bivalyerős halftime bangere, a Tones szinte kirántja alólunk a talajt, két olyan sunyi droppal, hogy a szánk is tátva marad tőle. Instant rewind! Csakúgy, mint a Tricks című szörnyszülött, a kiadónál már visszatérő névnek számító Subp Yao-tól. Radiax pedig hozza a tőle már elvárt színvonalat, a Big Tuna az év egyik legkomolyabb zenéje, egy vérbeli nehézsúlyú roller. Az Unchained ezzel a szelekcióval is tovább öregbíti hírnevét, és sokadjára is alátámasztja, hogy még mindig egyike a legizgalmasabb fiatal kiadóknak. Bátran nyúlnak frissebb, szokatlanabb soundokhoz, mindeközben töretlenül hozzák a klasszikus funk hangzást is. Kötelező matéria minden törtütem kedvelőnek.