VA - Ill Truth presents Volume 1 (Lockdown)

December végén a sampler alapján már megpróbáltam belőni, hogy mennyire lesz jó a Volume 1 album. A világ szégyene lett volna, ha most visszakoznom kell, de szerencsére működött a szimatom. Nehéz lenne egyetlen jó zenét kiemelni a Lockdown válogatásáról, így nem is kedvezek senkinek. Maradjunk annyiban, hogy a mostanában népszerű, feszes, tiszta tech rollerek és a hagyományos, vastag, funky darabok kedvelői ugyanúgy megtalálják számításaikat, mint a minimalista soundot vagy finomságot keresők. Alapvetően a keményebb témák érvényesülnek, de azok sokszínűen, szóval bátran essetek neki, az Ill Truth jó munkát végzett!

VA - Symmetry Selects Vol. 1 (Symmetry)

Break-ben sosem csalódunk, így abban is biztosak lehettünk, hogy a többé-kevésbé ismeretlen producerek munkáiból összeválogatott Symmetry Selects remekül sikerül majd. A brit producer nemcsak zenészként, hanem kiadótulajként, mentorként is magas színvonalon teljesít, remek érzékkel választja ki a címkére kerülő tehetségeket. Az albumon magyar producert is hallhatunk, St.Iff a Dorset Nagával került fel a válogatásra. Róla hosszabbat is írtunk itt, menjetek rá! Az albumon alapvetően a techközpontú zenék dominálnak, és az alig ismert zenészek mellett feltűnik a Derrick & Tonika párosa meg a Glyph is, akik korábban már hallattak magukkal akár a Symmetrynél, akár máshol.

VA - 7 Years Demand Records (Demand)

Hétéves a Demand, a mély dnb társadalmában nagy népszerűségnek örvendő svájci label. A születésnap alkalmából egy húszzenés válogatás készült a címke legjobban sikerült darabjaiból. Szerepel rajta a ma már QZB-ként ismert, többek között a Criticalon is bizonyított Qbig & Zenith B párosa, a finombézben jeleskedő osztrák RoyGreen & Protone, az okos megoldásokat kedvelők egyik kedvence, a Bredren, a nemrég a Metalheadzen saját EP-vel megjelenő Phase, a Demand törzsproducere, egyben kedvencünk, Eastcolors, és még egy sor zenész, aki 2011 óta a kiadó hírnevét öregbítette. Sokszínű, eszes válogatás, amely remekül összefoglalja a minőségéről híres címke munkásságát.

Submotion Orchestra - Kites (SMO Recordings)

A Submotion Orchestra az egyszerre jazzy, szimfonikus és vokális zenék szinonimája. Nagy ívű szerzeményeik ötödik alkalommal töltenek meg egy albumhosszúságú anyagot. A Kites LP-n túl sok újdonságot nem mutatnak, de a védjegyükké vált ének-vonós-fúvós hármas most is profin érvényesül. Melankolikus, szomorkás, de kétségtelenül remek album, amely éppen annyira elektronikus, hogy a hangszereket kiegészítse és élményünket teljessé tegye.