VA - Dope on Plastic Vol. 1 (Dope Plates)

A dnb és jungle hőskorára visszatekintő Dope Plates kiadó – amelyet amúgy Soul Intent igazgat – megint jócskán befűtötte a klasszikvonatot. A kilencvenes éveket napjainkba szállító négyzenést az idősebb bézer nem tudja érzelemmentesen végigpörgetni, annyira benne van minden, amin felnőttünk. Mintha a kedvenc kiadóink és producereink egyszerre térnének vissza, hogy bő húsz percre újra tinik lehessünk. Kiváló!

Inner Terrain – What’s Real EP (Rebel Music)

A dnb-veterán OB1 kiadója bő egy éve boldogítja a stílus szerelmeseit. Elég sok feltörekvő névnek adott már lehetőséget Tephra + Arkoze párosától Taelimbig és a Kolectivig, most pedig Inner Terrain a soros. Egy kivétellel rendesen megtört alapokon jön az áldás: a drum and bass klasszikus, aranykori megoldásai, atmoszférák, vokálok, mélység, folyékonyság, melankólia… Hallgatnivaló felnőtteknek!

Incorporate – Fear EP (Cyberfunk)

A Cyberfunk az elmúlt megjelenéseiben jócskán kitágította a drum and bass határait, most viszont négy nyílegyenes darabbal jelentkezik. Az Incorporate kvartettje a Delta9, a Four Corners és az Inception:Audio után Xtrah kiadójánál mutatja meg kiváló ízlését. Nincs szarozás: négy szürkés-feketés-iparias-technós darab kopog át a hangfalakon, ellentmondás nélkül!

Nickbee – Running Through / Essential feat. MC Swift (Surveillance Music)

Az ukrán producer diszkográfiájában az Eatbrain, a Shogun, az Invisible vagy a Dispatch mellett a 2019-ben alapított portugál label, a Surveillance Music is ott figyel mostantól. A kiadó hangzását eddig a Mean Teeth, a Volatile Cycle vagy Disprove neve fémjelezte, Nickbee pedig jól illeszkedik ebbe az irányvonalba. Új single-je nem mentes a kísérletezéstől és a zeneiségtől sem, bármennyire furcsa is utóbbit egy tech/neuro-hatású darab kapcsán említeni. Ha ezzel végeztetek, hallgassátok meg a címke többi cuccát is, be fognak jönni!

VA – Foundations Vol. 2 (Four Corners Music)

Melinki sokszínű producer, milyen lenne hát a kiadója? A Four Corners új válogatás-EP-je kevésbé (vagy annyira se) ismert producereket sorakoztat fel, de jól bizonyítja, hogy mennyi remek zenészt rejt a drum and bass utánpótlása. Van itt rasztavokálos roller, nagy ívű tech-liquid hibrid reszelős reece-szel, régimódi basszus modern alapon gurulva, egyenes deep menetelés… Mondtam, hogy nem unalmas!