Constrict – Refreshers / Nothing to Thieves (Sweetbox)

A feltörekvő brightoni producer korábban a Context Audio, a Med School, a Lifestyle Music és a Dispatch címkéjén is feltűnt, új szólója pedig a Diffrent alá tartozó Sweetboxon jött ki. Az A-oldalon egy olyan jungle menetelést kapunk, amiben a stílus minden finomsága benne van: amen főtéma, apache kiállás, vokális hangminta… Az utóbbi idők legerősebb dzsungelje, nem is kérdés. A B-oldal teljesen más világ: minimalista, technós halftime, a sötétséget kedvelők csemegéje.

Dissident – Enfilade EP (Inperspective Records)

Dissident az orosz drum and bass nagy öregje, aki 1998 óta az elektronikus zene bűvöletében él. Gondolom, mondanom sem kell, hogy csakúgy, mint a 30Hz-en ajánlott oroz producerek többsége, ő is szentpétervári. Zenéjében számos stílust elegyít a technótól az IDM-ig és az ambientig; az évezred elejéb inkább a táncparkettre írt (Astral Mode című, 2003-as albuma elég feszes lett), manapság viszont jóval nyugodtabb, zeneibb vizeken evez. Ilyen a Chris Inperspective-nél megjelent Enfilade EP is: atmoszférikus, muzikális, melankolikus, történetmesélő. Izgalmas, egyedi anyag, mindenkinek bátran merem ajánlani.

Madcap & Ricky Force – The Allegiance Project (Mac 2)

Randall a jungle-korszak óta meghatározó DJ-je a dnb-nek, kiadója, a Mac 2 pedig még a legújabb zenéiben is megtartja a stílus klasszikus elemeit. Nincs ez másképp Madcap és Ricky Force új négyzenésén sem, amelyen az aranykor ízei találkoznak a modern dnb-boszorkánykonyha eszközeivel. Mély, hosszú bassline-ok, dzsungel-dobok, dubos megoldások, rasztavokálok hömpölyögnek, a régimódi hallgatóság nagy örömére.

Brainwork – Fade To Grey EP (Differential)

Az ausztrál producer – akinek neve a Fokuzról vagy a Skankandbassről lehet ismerős – 2018 után újra a holland Differential-nél jelentkezik egy EP-vel. Abszolút folyékonyság és atmoszféra jellemzi a négyzenést, vokálokkal, hangszerekkel. Igazi tavaszi megjelenés, likvidfanoknak kötelező!

CRSV x TS – Under Siege EP (Locked Up Music)

A németországi Chemnitzben székelő páros új név a drum and bass-ben, de kétségem sincs afelől, hogy sokat fogunk még hallani róluk. A Locked Up-nál kijött EP a tech-vonalat kedvelőknek kedvez, bár azért lélekközeli is. A címadó trekk nem véletlenül a megjelenés zászlóshajója, bármelyik tánctéren nagyot menne, ahogyan az Electrocute is. A két kemény menetelést két visszafogottabb, folyékonyabb darab egészíti ki, keretet adva az EP-nek. DJ-barát kiadvány, hadd szóljon!