Anile - No Code EP (Footnotes)

LSB tavaly indított kiadóján eddig kellett várni az első vendég-megjelenésre. Anile négyzenése az ősz egyik legjobbja, ez nem kétséges. Ahány zene, annyi érzés, annyi hangzás: van itt szívszorító szépség (melyben a Világ Legtöbb Heartbreaker-zenéjében Éneklő-díjas DRS működik közre), szigorúra torzított basszus, gördülékeny atmoszféra és a kétezres évek elejét idéző íz is (Mist:I:Cal-rajongók, figyelem!). Ki ne hagyjátok!

The Sauce - Mr Robot / The Click (Sofa Sound Bristol)

Ha DLR, Hydro és a Total Science-ből ismert Spinback saját csapatot csinál, az már önmagában hírértékű, de ha olyan jó szólót dobnak össze, mint ez, azt kötelező terjeszteni. A Mr Robot nem túl bonyolult, mégis szétrepeszt mindent maga körül, a The Click meg egy wobble-beütésű, modern igényeknek megfelelő darab, amit, ha angol lennék, biztosan nagyon éreznék (mondjuk így is kedvelem).

Bredren - Inferno EP (1985 Music)

Véleményem szerint a belga hármasfogat ezzel az EP-vel érkezett el karrierje csúcsára, pedig a Flexout és a Dispatch neve is ott van a diszkográfiájában. Mégis, Alix perez kiadója az Alix Perez kiadója. A Bredren legmélyebb megoldásai - T-Man összetéveszthetetlen orgánumával kiegészítve - teljesen méltóvá teszik a megjelenést az 1985 Music címkéjére. Egy MC-s darab, két deep finomság és egy lélekkel megtöltött, vokálmintás szám adja ki a sokszínűen remek EP-t.

Myth - Twist of Fate EP (CIA)

Myth (aki amúgy az Ill Truth egyik fele) elég nagyot robbantott, hiszen a Total Science-féle CIA adta ki új négyzenését. Az EP abszolút rászolgál a bizalomra, legalábbis elég nehéz lenne egyetlen számot kiemelni. A klasszikusokat idéző jungle- és dnb-elemek orgiája ez, dzsungelestől, dallamostól, reece-estől, raszta hangmintástól, mindenestől.

Atlantic Connection - Lotus / Traditions (Westbay)

A Basic Operations duó tagjaként ismertté vált Nathan Hayes a páros megszűnése után is aktív maradt, és 2006 óta Atlantic Connection néven szórja finomságait. Úgy fest, újra feléleszti kiadóját, a Westbayt is, legalábbis új szólója itt jött ki. A producertől megszokott szerves, hangszerekkel és vokális hangmintákkal operáló liquid/soulful megjelenést kapjuk, amelyet nyugodt szívvel ajánlok azoknak is, akiknek nem a drum and bass a kedvence, de nyitottak a muzikális e-zenére.

Ewol - Diverge EP (Overview Music)

Ha nem ismered az Overview Music nevét, gyorsan nézz utána, már ha szereted a deep/tech hagzást. Nem fogsz csalódni, erre pedig Klinical, Nami vagy Wingz mellett most már Ewol neve is garancia. Nem az a klasszikus dnb-tánczene (bár azért a hasonló hangulatú szettekben simán bérelt helye lehet), hiszen alapvetően elég sötét és vészjósló, de technikás és ötletes is egyben.