A torontói Inner City Dance kiadó neve kevésbé ismert Európában, de ha kiegészítő infóként hosszátesszük, hogy a label fél-tulajdonosa Marcus Visionary, akkor azért már az óceánon innen élők sem pislognak értetlenül. Persze nem meglepő, hogy a címke diszkográfiáját vizsgálva kevés ismerős névvel találkozni: zenészei többségében kanadaiak, akik errefelé nem igazán pörögnek a köztudatban (bár azért Stranjah, Gremlinz vagy Schematic nevét sokaknak nem kell bemutatni). Érdemes végigmenni az Inner City Dance megjelenésein, már csak azért is, nehogy azt higgyük, hogy a mi öreg kontinensünk felől ered a passzátszél. Szórakoztató dolgokra bukkanni, amellett pedig kifejezetten érdekes dolog belelátni egy másik földrész dnb-kultúrájának ízlésébe.

Ami a címben szereplő EP előadóit illeti, nem meglepő módon ők is torontóiak. A most debütáló Trading Fours duója sokféle gyökérből merít, amelyek a drum and bass hangzásában érnek össze. Anastasia orgánuma ismerősen csenghet: tavaly hallhattuk a SGN:LTD-nél Malaky mellett, a Criticalon Enei zenéjén, Edlannal a Liquicity-n, és a korábbi években is fel-feltűnt dnb-megjelenéseken.

A trió közös munkája ez a négyzenés EP, amelyen két saját cucc mellett két remix kapott helyet. Ha létezik olyan, hogy bár-dnb, akkor a címadó trekk lehetne a kirakati példánya. Füstös, meleg színezetű, visszafogott, zenei darab, nyugis iszogatáshoz. A másik oldalon hallható Uplifted 2-step alapja már kisebb táncolgatásokra is csábít, ráadásul Anastasia sokkal határozottabb feladatot vállal, ezzel tovább fokozva a zene folyékonyságát. Nehezen megunható jazzy vibe lengi be a két számot, amelyek a hallgató helyett nyomkodják be újra és újra a lejátszás gombot. A Five Hour Tealights két további verzióban kapható el a megjelenésen. A meglepő módon szintén torontói nagyágyú, Gremlinz és Jesta keze munkáját dicséri az egyik. Egy fokkal keményebbé válik a hangulat, a producerek a rájuk jellemző doborientációt hozzák, éles jungle-beatekkel, rezonáló basszussal, légies atmoszférákkal. Az Inner City Dance törzselőadója, Werkflow a végére tartogatja a pörölycsapást saját remixével: masszív dobokon emésztőrendszert próbára tevő basszusvariációk hömpölyögnek, minimum vokállal.

Tessenek rámenni, kiváló megjelenés, részemről pedig megígérhetem, hogy ezentúl gyakrabban térek majd ki az Inner City Dance dolgaira.