Tyler Frost – Per Ardua III (Context Audio)

A feltörekvő Tyler Frost EP-je a Context Audiónál látott napvilágot, de jelentek már meg anyagai a Skankandbass, Citate Forms és Drum Army kiadóknál is. Az évek során a kezdeti keményebb, morcosabb hangzását egyre finomabbra csiszolta, a legújabb, ötszámos anyagán is inkább a zenei sokoldalúsága és kreativitása került előtérbe. Atmoszférikus jungle, 130 bpm, tanári mélyek és finoman adagolt dallamok utaztatnak végig az EP-n. Nagyon izgalmas release, érdemes lesz a jövőben is odafigyelni Antonra.

BOP - Perehod EP (Hospital Records)

Alexander Dmitriev a.k.a. BOP az elmúlt bő 10 év során lassan, de biztosan egy megkerülhetetlen név lett először a szentpétervári, majd a nemzetközi színtéren is. A stílus egyik igazi megújítója töretlenül ontja magából a zenéket a Hospital és a Med School patronálása alatt, vagy épp saját kiadójánál, a Microfunknál. A Perehod (magyarul “átmenet”) az eddigi anyagainál is újszerűbb lett, a producer által eddig felfedezetlen vizekre evez. Az ötszámos EP végigkalauzolja a hallgatót szinte a teljes basszuszenei palettán, és teszi mindezt úgy, hogy hű marad a tipikus Bop-féle glitches-matekos hangzáshoz. Kötelező anyag.

Leo Cap - Let Me Tell You Something EP (Deep, Dark & Dangerous)

Leo Cap a legtöbbünk számára Black Barrel néven lehet ismerős. A szintén szentpétervári titán legújabb megjelenése Truthék Deep, Dark & Dangerous labeljénél jött ki. Igen, dubstep, méghozzá nem a gagyi fajtából: a label nevéhez méltóan az EP is mély, sötét és alattomos. Egytől egyig vérbeli, nehézsúlyú 140-es bangerek. Leo Cap lassan építkezik, hogy aztán irdatlanul aljas dropokkal szakítsa le az arcunkat. Gyakori tendencia manapság a dnb producerek körében a dubsteppel próbálkozni, hol több, hol kevesebb sikerrel, de Jevgenyij itt is kiemelkedőt alkot. Reméljük, az Outlook-on végre élőben is elcsíphetjük.