A brit labelt Draize és Rafiki alapította 2014-ben, ma pedig már csaknem ötven megjelenést számol. A két zenész közös rádióműsort vitt az Origin FM-en, és a stúdióból hazafelé menet sokat beszélgettek egy saját kiadó indításáról. A Lost Recordings létrehozásának oka jól ismert más címkék születésének történeteiből: a producerek szerették volna szélesebb körben is megismertetni zenéjüket, de csak kevés sikerélményük volt (bár 2013-ban azért ott voltak egy Flexout-EP-n). A label filozófiája egyszerű: szeretnék megmutatni a szélesebb közönségnek azokat az “elveszett” producereket, akik úgy érezhetik, nekik sem sikerül elérni az áttörést. Rengeteg a jó zene, sokak tehetsége marad kihasználatlan, Rafiki és Draize szerint bolondság lenne kiadatlanul hagyni a sok kiváló számot. Az alapító atyák a Lost Recordings-bulikon tárják a nagyvilág elé újdonságaikat. Partijaikon fellépett már többek között Jubei, Charli Brix, HLZ, a Kolectiv, az Invadhertz és Mark Dinimal is, meg még egy csomó felfedezésre váró tehetség.

A Lost Recordings hangzása elég sokszínű, így inkább nem próbálom meg skatulyákba zárni. Rengeteg említésre méltó kiadványa van a kiadónak, elég nehéz kiemelni párat, de azért teszek egy próbát.

HLZ 2015-ös single-je remekül hozza az egyenes, mély, mégis vastag hangzást, amely a drum and bass klasszikusain nevelkedett népeket is kielégíti.

A Cursa párosa – akikről sajnos évek óta nem hallani – az A oldalon egy folyékony, vokális darabot gurít, a kiadvány másik zenéje meg egy jól megtört, kicsit zajos, nagyon tech zene (nem hiába adta ki számaikat a Noisia vezette Invisible, a Plasma Audio, a Vandal vagy a Demand).

A Mean Teeth 2017 tavaszán szállította kétzenés megjelenését. amely a páros mostani hangzását ismerve talán visszafogottnak tűnik, de mi pont ezért szeretjük. Mértékkel adagolja a techet, de nem hagyja el a funkot sem.

2018-ban jött ki a Particles LP, rajta számos kiemelkedő zenével, bizonyítva, milyen sokszínű is a Lost Recordings repertoárja. Nem hiányoznak a vastag, organikus hatások, a tiszta, minimalista darabok, az aranykori és modern megoldások sem.

Ha már sokszínűség, akkor hadd citáljam ide Sentic Cycle kreatív EP-jét, amely a halftime-ban egyesíti egy csomó e-zenei stílus jegyeit. Figyeljetek oda az emberre, sokat fogunk még hallani róla!

A legfrissebb kiadvány a június 22-én megjelent Eclipse EP Ingot stúdiójából. A négyzenés megjelenés a drum and bass széles spektrumából építkezik.

Ami pedig a jövőt illeti, júliusban jön a spanyol Super Rush újdonsága Kosmos / Wreckage címmel. Mi már hallottuk, remekül szól!