Eastcolors Facebook-oldalán jelezte, hogy él és virul, és viszonylag hosszú hallgatását hamarosan új zenékkel töri meg. Legutóbbi szóló EP-je, a Words Don’t Matter EP 2018 júliusában jött ki, és azóta, amint írja, még nem sikerült megtalálnia a megfelelő labelt jövőbeni megjelenéseinek. Annak érdekében, hogy a zenéire vágyó közönség ne bolonduljon bele a várakozásba, tizenöt darab 10+ éves zenéjét csomagolta egy albumba, amelyet saját Bandcamp-oldalán tett közzé. Hozzátette, hogy ezentúl újdonságait is feldobja majd a Bandcampre, szóval ha csak tehetitek, elsősorban itt szerezzétek majd be friss darabjait (hadd menjen minél több pénz a zenésznek, ha már szétüli a seggét a stúdióban).

Ami az Antiquity LP-t illeti, a válogatás éppen olyan sokszínű, mint a producer egész munkássága. Napjainkban egy egészen érett Eastcolorst ismerünk, de azt ezekből a legalább évtizedes számokból is hallhatjuk, hogy ötlethiánytól korábban sem szenvedett. Az album némely zenéje a korához képest előremutató, mások inkább a huszadik század legvégének hangzása előtt tisztelegnek, de az biztos, hogy 2020-ban is nyugodtan elindítható az Antiquity, a dnb-ben jártas füleknek remek szórakozást nyújt.

Szóval, a sokszínűség. Aki a mélységet keresi, a Noellel közös Ghostly Sculpture-rel nem foghat mellé. A kétezres évek legelejének techno-hatású darabjai (mondjuk a korai Black Sun Empire-számok) köszönnek vissza a Trash Can-ben és a Koob-ban, a Meet Me at 6PM meg a szép emlékű techno/tech-house-bulik napfelkeltés lépegetéseit idézi. Az album igazi érdekessége a Noellel közös Cracker eredeti verziója. A szám végleges formáját 2012-ben a Critical adta ki, később Jubei is remixelte. Nem vitás, a zene az év legnagyobb bombája volt, és napjainkban is képes földig rombolni bármelyik buli falait.

Időseb bézereknek nosztagia, fiatalabbaknak történelemóra, ahogyan írni szoktam néha. Menjetek rá!