A párost annak ellenére sem tudom a negatív előjelű mainstream előadók közé sorolni, hogy már a 2008-ban napvilágot látott, More than Alot című első albumuk is meglehetősen slágeresre sikerült. A zeneiség, amely árad munkáikból, minden kommersz hatást jóvátesz: hangmintáik gyakran a funk aranykorát idézik, remek vokalistákkal, énekesekkel, rapperekkel dolgoznak, és a nagy slágereik melett a muzikalitásra is hangsúlyt fektetnek. Egy szó mint száz, aki szerint a Chase & Status duója egyenlő a Smash TV-vel, az In Love-val vagy a No Problemmel, az gyorsan essen neki még egyszer a diszkográfiájuknak, és gyorsan rájön, hogy a Hurt You és a Streetlife mellett sok egyéb szépség is elfér.

A két producer különben rendesen körüljárja az elektronikus zenét az albumaival. A 2008-as debütáló LP és a 2011-es No More Idols a dnb és az ekkortájt nagyon népszerű dubstep környékén sertepertél, a 2013-ban megjelent Brand New Machine a lassabb sebességet és a középtempót célozza meg a hip-hoptól a könnyed garage-ig, dubstepig és mindenféle stíluskeverékekig, a tavalyi Tribe meg egy eklektikus album, amelyen a hip-hoptól a drum and bass-ig, a garage-tól a dubig, a divatosabb, trap-esebb soundtól az agresszív breakbeatig sok minden megfér egymás mellett. A páros tizenötéves pályafutása során olyanokkal dolgozott együtt, mint Plan B, Tinie Tempah, Dizzee Rascal, CeeLo Green, MC Fats, Emeli Sandé, Craig David, Shy FX, hogy csak a legnagyobbak közül soroljak fel néhányat.

A hatodik album a RTRN II Jungle címet kapja, és Chase & Status egészen a jamaicai fővárosig, Kingstonig utazott, hogy autentikus környezetben, hiteles közreműködőkkel repítse vissza a hallgatóságot a dzsungel gyökereiig. A karibi sziget legtehetségesebb zenészeivel dolgoztak együtt, hogy a velük készült, 90-es éveket idéző számokat vegyék alapul ahhoz a sor új dzsungelhez, ami szándékuk szerint a stílus dubban és dancehallban eredő alapjait mutatja meg. A munkák nagy részét abban a Big Yard stúdióban végezték, amelyben mások mellett Shaggy, Capleton vagy Beenie Man zenéi is születtek.

A Chase & Status jamaicai kalandja ebben a videóban nézhető.