Dominick Martin (ismertebb nevén Calibre) az egyik legtermékenyebb producer, akit ismerek. Valljuk be, nem semmi meló tizenhat albumot letenni az asztalra (sőt mi több, sikerült mindezt különösebb minőségromlás nélkül véghezvinnie), igaz, a több mint két évtizednyi munkája során volt ideje zenét írni.

A leginkább drum and bass-legendaként ismertté vált producertől egyáltalán nem szokatlan a 170 BPM-es sodrástól eltérő vonal, hallhattunk már tőle acid jazz, dub techno, valamint már majdnem az electro kategóriájába sorolható különlegességeket, 2019 végén pedig Planet Hearth címmel egy teljes ambient albumot jelentetett meg. A február 26-án megjelenő következő albumát a cikk írásakor még nem hallhatjuk teljes egészében, de a Resident Advisornak készített kedvcsináló mixe már önmagában sok mindent elárul.

Az egyórás mix az ambienttől kalauzol minket a producer széles zenei skáláján. Az első 15 percben rögtön olyan mélyre ülteti hallgatóságot, hogy bizony egy darab leütést nem hallunk. A mix ívét a dubstep, dub techno és a 140 BPM körüli spektrum biztosítja, a modern elektronikus zene abszolút gyöngyszemével, saját, ‘Time To Breathe’ című dalával pedig Calibre végérvényesen megkoronázza mixét. (Nem viccelek, pár percben olyan mély, lélekkel teli dallamot sikerült elvetni, amely a katasztrofálisra sikerült 2020-as év minden gondjára gyógyír lehet.)

A mix alapján a Feeling Normal LP az idei év egyik legigényesebb albumának ígérkezik, a február végi megjelenéséig pedig Calibre podcastja kellő kárpótlás lehet a hideg, ködös napokra. Aki akár egy kicsit is nyitott a szélesebb zenei palettára, az garantáltan többször is meg fogja hallgatni, aki pedig szemfüles, az akár innen le is töltheti.)