Zero T - Little Pieces LP (Dispatch Recordings)

Ahhoz képest, hogy 2000 óta a pályán van, viszonylag kevés, mindössze két szerzői album jelent meg Zero T neve alatt. Eddig! A harmadik, Little Pieces című a napokban látott napvilágot a Dispatch-nél, amely a producer 2015-ös, Golden Section című LP-jét is gondozta.

Zero T(olerance) nevét sokan a kifejezetten finom, bársonyos, lélekmelengető dnb-vel azonosítják. Ki ne emlékezne a Walk Away-re, a Morning Sexre, a Too Close to See-re vagy a Refusal-re? Az elmúlt pár évben azért jó néhány keményebb darab is kikerült a producer kezei közül, elsősorban a nemrég visszatért Fierce-szel közösen. Nos, a Little Pieces Zero T mindkét oldalát megmutatja, úgyhogy változatos anyaggal állunk szemben. Nem hiányzik róla Steo, aki nélkül nem is lehetett volna elképzelni az LP-t, de visszaköszön DRS, Villem, Stamina és a régről ismert producertárs, Beta 2 is. Összességében feszes, gyakran techy, néhol selymes, de mindenekelőtt tánctérbarát válogatás. Profi munka!

VA - Nightmares Vol. 1 (The Dreamers)

A torinói bázisú The Dreamers kiadó az egyik legizgalmasabb címke manapság. Változatos hangzású, ott van benne a jungle, a footwork, a drum and bass modernebb vonala, a halftime, szóval igyekszik a dnb széles spektrumát prezentálni.

Az új válogatás elsősorban a morcosabb, techesebb soundot járja körül feltörekvő olasz és nemzetközi producerekkel. A Jazzatron egy számomra meglepően kemény, de minőségi rollerrel veszi ki a részét a válogatásból, Frame & BBeta zenéje akár a Symmetrynél is megállná a helyét, az egyre jobban bemelegedő Invadhertz egy jungle betétekkel tarkított lépegetőst kanyarított, Kela meg egy pofátlanul minimalista veretéssel lépett elő, hogy csak pár trekket emeljek ki. Az album bizonyítja, hogy nagy nevek nélkül is lehet emlékezetes válogatást összehozni, és megmutatja, hogy bőven van potenciál az olasz dnb-ben.

Incognito - The Sunken Place (Self-released)

A korábban például a Vandalon, a Cyberfunknál, a Flexoutnál vagy a Proximitynél is megjelent új-zélandi Incognito saját kezébe vette a The Sunken Place kiadását: fogta, és feltette Bandcamp-oldalára. Pedig ez egy olyan album, ami simán kijöhetett volna bármelyik tech/deep kiadónál is. Egyszerre kemény és visszafogott anyag lett a tizenhatzenésre tervezett, végül a “minőség az első”-elv alapján tizenkét egységre rövidített LP. Van rajta szolid, minimalista halfstep, vastag tech-funk, egyenes deep roller, szóval minden, amit Incignito képviselt produceri karrierje során.

VA - RESIST:ED TWO (Tech Itch Recordings)

A Tech Itch Recordings jól bevált neveivel és vendégproducerekkel támadó RESIST:ED sorozat második része sem a vidámság jegyében készült. Van itt minden, ami a keménységre, sötétségre vágyók szemének-szájának ingere: dühöngő vadként szaladó, súlyos 2-step, a kiadófőnöktől oly jól ismert dark amen, pörölycsapás-kickdobok, halftime fenyegetés, régisulis, Dylan & Facs-szerű sound, apache-dobon hömpölygő alattomosság… A hangzáson belül kifejezetten sokszínű válogatás, amely ugyan egy fikarcnyit sem segít a szürke téli időszak feldobásában, de a nap végén tökéletes, ha dühöngve akarod levezetni a stresszt.